Na Dan zaljubljenih: Balestra, Vukašinović i Ognjenović u Belom Dvoru

by | februar 2, 2010

Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine u saradnji sa g-đom Radmilom Hrustanović, pomoćnikom gradonačelnika Beograda će u nedelju, 14. februara sa početkom u 19.30 časova u Belom Dvoru prirediti šestu po redu Humanitarnu modnu reviju, koja se tradicionalno održava za Dan zaljubljenih, u organizaciji Modne agencije Fabrika.

Renato BalestraNajnoviju kolekciju visoke mode predstaviće renomirani italijanski dizajner Renato Balestra, zatim sledi Prêt-à-Porter kolekcija srpskog kreatora Predraga Vukašinovića i prva dečja kolekcija naše najpriznatije modne kreatorke Dragane Ognjenović.

 

Humanitarni aspekt ovog događaja je podrška Kampanji za Borbu Protiv Raka Dojke, i sva prikupljena sredstva biće usmerena za opremanje savetovališta u Zemunskoj bolnici u okviru kojih će se obavljati edukacije i stručna savetovanja u procesu lečenja raka dojke.

 

Inače, rak dojke je najčešći maligni tumor i jedan od vodećih uzroka prevremene smrti kod žena u Srbiji. Svake godine se registruje oko 4000 novootkrivenih slučajeva bolesti, što predstavlja više od četvrtine svih malignih bolesti kod žena. Od raka dojke godišnje umre 1600 žena, što čini 18 odsto smrtnosti od kancera.

Tagovi: