Najlepša privatna ostrva poznatih

by | maj 28, 2015

Svako ima izbor da li će mudro iskoristiti svoj novac ili ga potrošiti na hirove. Neke poznate ličnosti bile su dovoljno pametne da dobro iskoriste svoj novac – doniraju ga nekoj humanitarnoj organizaciji ili ulože u neki biznis koji će im dodatno uvećati bogatstvo. Neki su se odlučili da štede za dane kada njihova slava izbledi, dok postoje i oni koji vole ekstravagantne kupovine, kao što je kupovina privatnog ostrva.

Izgleda da je kupovina privatnog ostrva normalna stvar danas. To je sada statusni simbol, koji je dizajnersku odeću, skupocene automobile i luksuzne vile pomerio u drugi plan. Posedovanje privatnog ostrva označava da ste dostigli vrhunac svog uspeha.

Sada vam, nakon najpopularnijih ostrva na svetu, predstavljamo ona na koja sigurno ne možete da odete – privatna ostrva koja su u posedu poznatih.

#5: Džoni Dep (Litl Hols Pond Kej na Bahamima)

Kapetan Džek Sperou iz „Pirata sa Kariba“, odnosno glumac koji ga je ovekovečio na velikom ekranu, poseduje svoje privatno ostrvo. Džoni Dep kupio je svoje privatno ostrvo za 3.6 miliona dolara. Ono što ga je privuklo kod ovog ostrva su koralni grebeni, koji su najslikovitiji na svetu.

džoni dep

Kliknite za nastavak teksta

#4: Mel Gibson (Petlov sprud, Fidži)

Nakon razvoda, ovaj glumac bio je za 400 miliona dolara siromašniji, što nam samo govori koliko je on zapravo bogat. Naravno, neko ko ima toliko novca mora imati i privatno ostrvo, a njegovo se nalazi na Fidžiju. Gibson je ostrvo Mago kupio 2005. godine za 15 miliona dolara, a to je zapravo jedno od najvećih privatnih ostrva sveta. Kako saznajemo, Gibson ne planira da svoje privatno ostrvo pretvori u luksuzno odmaralište, već želi sam da ga koristi, u društvu porodice i bliskih prijatelja.

mel gibson

Kliknite za nastavak teksta

#3: Selin Dion (Ostrvo Gagnon, Kvebek, Kanada)

Selin Dion je, bez sumnje, jedna od najuspešnijih figura u muzičkoj industriji, a kako je prodala milione albuma i našla se na vrhu muzičkih lista nekoliko puta. Ona poseduje svoje privatno ostrvo u rodnoj Kanadi. Ostrvo se nalazi na reci Hiljadu ostrva, a iz zamka u francuskom stilu može se uživati u fenomenalnim pogledima. Reka deli prostor ovog ostrva na dva dela, tako da je privatnost zagarantovana.

selin dion

Kliknite za nastavak teksta

#2: Riki Martin (Ostrvo u Angra dos Reis)

008.godine, Riki Martin je od svog teško zarađenog novca sebi kupio privatno ostvo, po ceni od 8 miliona dolara. On je odlučio da kupi svoje ostrvo u ekskluzivnoj brazilskoj regiji Angra Dos Reis. Ostrvo je imalo tako visoku cenu sa razlogom – tu se nalaze najlepše plaže na kontinentu Južne Amerike. Koliko je ono luksuzno i popularno među bogatima i poznatima govori nam i činjenica da se ovde nalazi čak i klinika koja se bavi plastičnom hirurgijom!

riki martin

Kliknite za nastavak teksta

#1: Leonardo Dikaprio (sprud Blakadore, Beliz)

Vrlo je moguće da je Leo Di Kaprio kupio svoje privatno ostrvo kada se zaljubio u lepotu kristalno čiste vode i peščanih plaža tokom snimanja svog filma „Plaža“ na Tajlandu. Pored belih peščanih plaža, ono što je Di Kapria privuklo kod ovog ostrva je njegova blizina Velikom grebenu. Kako saznajemo, Di Kaprio ima u planu da na svom ostrvu napravi solarni eko-rezort.

leo de kaprio

Tagovi: