Nataša Bekvalac i Dača Ikodinović na humanitarnom turniru u Novom Sadu

by | jun 20, 2010

Drugu godinu zaredom održan je humanitarni teniski turnir JCI opeNS iz Novog Sada.
Program turnira vodio je Igor Brakus, a sav prihod namenjen je akciji B92- Hrana za sve.

Natasa Bekvalac i Daca IkodinovicCelu akciju su podržale i mnoge javne ličnosti, a među njima bili su I Nataša Bekvalac i Dača Ikodinović.

 

JCI OpeNs je jednodnevni događaj koji organizuje međunarodna feredacija JCI Novi Sad, a okuplja ljubitelje tenisa i humanitarce sa zajedničkim ciljem da uz sport i zabavu pomognu prikpljanju humanitarnih sredstava.

 

„Podržavam u principu sve humanitarne akcije i izuzetna mi je čast da i ovu podržim“, rekla je bivša selektorka ženske teniske reprezentacije, Tatjana Ječmenica.

 

„Uvek ima ljudi kojima treba pomoći, uvek ima onih kojima je to neophodno i zaista mislim da je svačija dužnost ko je u situaciji da to može, da to i uradi“ izjavio je glumac Ivan Bekjarev.

 

„Hrana za sve, akcija koju podržava bilo ko ko živi u ovoj zemlji i mislim da je ovaj potez pravi potez i da bi trebalo da se ovakve akcije popularišu. Bolje je da se ovakve akcije popularišu nego 90 posto drugih u ovoj zemlji koje ne služe ničem“, kazao je novinar B92, Igor Brakus.

 

B92 je medijska kuća koja ističe značaj odgovornosti velikih kompanija prema svojoj zajednici.

 

Prema rečima ministra poljoprivrede, Saše Dragina, podrška zajednici je obaveza ne samo velikih kompanija nego i svih nas.

 

„Ministarstvo svesrdno podržava akciju „Hrana za sve“, koja pokazuje da u ovoj državi postoji briga za sve socijalne slojeve“, kaže Dragin.

 

„Ministarstvo poljoprivrede je obezbedilo skoro milion evra u hrani za narodne kuhinje i mislim da svako ko ima dovoljno treba da podeli to sa onima koji nemaju jer na takav način pokazuje svoju socijalnu odgovornost“, dodaje on.

 

Natasa Bekvalac

 

Organizator ovog turnira, JCI Novi Sad, međunarodna je federacija mladih lidera, preduzetnika i aktivnih građana koji svojim projektima i angažovanjem nastoje da stvore pozitivne promene u svojoj zajednici i okruženju.

 

Ovo je druga akcija ovakvog tipa koja je podržala fond „Hrana za sve“, a u budućnosti se planira još mnogo sličnih.

 

Izvor: B92

Tagovi: