Nedelja mode u Kopenhagenu

by | avgust 13, 2010

Tragajući za jedinstvenim scenografskim rešenjima, uz koje će modeli za narednu sezonu biti što bolje predstavljeni, neki dizajneri koji izlažu na Nedelji mode u Kopenhagenu, umesto uobičajenih prostora piste su zamenili trgovima i ulicama danske prestonice.

Nedelja mode u Kopenhagenu

Predstavljanjem kreacija 12 dizajnera u sredu je počela Nedelja mode u Kopenhagenu. Osim brojnih imena danske modne scene, na smotri, koja se održava od 11. do 15. avgusta, nove kolekcije predstaviće i neki od najzvučnijih skandinavskih kreatora.

Umesto uobičajenih zagušljivih, pretoplih prostora, ove godine organizatori su, u dogovoru sa autorima, za scenu izabrali atraktivne lokacije u danskoj prestonici.

Nedelja mode u Kopenhagenu

Modni novinari i ljubitelji trendi „krpica“ ispunili su prošle večeri prostor u blizini turističke atrakcije u Kopenhagenu, statue boginje Gefion.

Kombinacije koje za sledeću sezonu predlaže kreativni tim modne kuće „CPH Vision“, koji predvodi uglavnom mlade, neafirmisane dizajnere, već imaju brojne poštovaoce zahvaljujući, između ostalog i najoriginalnijeg predstavljanja.

Nedelja mode u Kopenhagenu

Predstavnici modne kuće poznate po urbanom stilu, istakli su da treba uložiti dosta truda u okruženje i scenu jer je publika željna drugačijih rešenja i svežih ideja.

„Ne samo kao detalj koji će se naći u kulturno-modnoj ponudi Kopenhagena, Nedelja mode zajedno sa četiri sajma privlači više od 60.000 modnih profesionalaca, što nikako nije za zanemarivanje. Naročito ukoliko ste mladi dizajner koji traga za prilikom da se dokaže“, navela je predstavnica za medije kuće „CPH Vision“ Fernanda Palmeiro.

Provokativni modeli sa etiketom „Spon Diogo“ odišu elegancijom, a namenjeni su zreloj ženi koja voli udobnu i modernu garderobu.

Nedelja mode u Kopenhagenu

Među prvim izloženim modelima na smotri bila su i modna rešenja polaznika škole za dizajn „Danish Design School“. Vesela scenografija doprinela je odličnoj atmosferi, a sudeći prema nekim detaljima poput maski i šeširića leto je vreme za zabavu i eksperimantisanje. 

Modni kritičari nisu štedeli reči hvale kada su ocenjivali neobičnu garderobu ovih mladih dizajnera.

Sveže ideje, kreativna, umetnošću inspirisana rešenja jedino i zaslužuju mesto na pistama Nedelje mode u Kopenhagenu, stav je modnih stručnjaka.

Izvor: RTS

 

Tagovi: