New face: Sestrinstvo u modelingu

by | jul 1, 2015
Priredila: Ivana Ilijin, modna novinarka

Priredila: Ivana Ilijin, modna novinarka

Ove nedelje predstavljamo vam sestre koje su na dobrom putu da se ostvare kao top modeli, ali i kao uspešni studenti.

P.S. Ukoliko poznajete nekoga ko je, po vašem mišljenju, “new face” i na putu da postane nova zvezda, pišite mi na [email protected] (subject: Za Ivanu Ilijin)!

Anja i Jovana

Koliko intervju lako ’’teče’’ kada razgovor vodite sa ljudima koji su profesionalci u svom poslu. Jedno pitanje je bilo dovoljno da ove dve devojke, rođene sestre Anja i Jovana Vujačić same ispričaju u kratkim crtama svoju priču.

Anja, kao starija sestra, prva preuzima reč i nakon napornog dana nam piše iz Milana:

Anja3

– Sa svojih 15 godina, videvši reklamu za takičenje Elite Model Look, odlučila sam da se prijavim, i uđem u modni svet. Zapravo, mislim da sam bila nesvesna količine ozbiljnosti koju ova profesija zapravo nosi. Ušla sam u finalni izbor i osvojila treće mesto, što je za mene bilo neočekivano. Kako sam sve dublje zalazila u ovaj svet, novi izazovi su se nizali. Prva fotografisanja, prvo putovanje u Milano koje nikada neću zaboraviti. Posle određenog vremena i sestra počinje da se bavi istim poslom, što mi olakšava ceo put, i definitivno ga čini zanimljivijim. Jedna revija u Beogradu nam je bila prvi zajednički projekat kome smo se obe radovale. Ovaj posao zahteva veliko strpljenje, odricanje, i pre svega profesionalizam. Kako broj putovanja raste tako stičemo sve više iskustva, upoznajemo mnogo ljudi, posećujemo divne gradove.

Kliknite za nastavak priče

Anja2

 

– Nas dve smo u svakom pogledu drugačije, kako fizički, tako i psihički, što predstavlja izazov našoj majka agenciji, Models Inc – Elite Model Look, čijim smo zalaganjem za naše plasiranje i angažmane prezadovoljne. Obe smo student, Jovana psiholodije a ja turizma u Novom Sadu, i za sada uspevamo da uskladimo sve obaveze, što nam je jako bitno. Ne bih da zvuci kao kliše, ali zaista je bitno biti i ostati svoj, i u svakom poslu ostaviti lični pečat! Ovo mi je treći put da sam u Milanu gde me zastupa Ice Models agencija, a na jesen planiram svoju karijeru, iskustvo, a i lične izazove da proširim na potpuno drugačije tržište, o čemu još uvek ne bih detaljno da pričam.

Jovana je, takođe, podelila sa nama svoju priču, a nju pročitajte na sledećoj stranici:

Jovanaa

– Anja je već par godina bila u svetu mode, kada sam pomislila zašto i ja da ne pokušam? Ova situacija mi je dosta olakšala ceo početak sa 17 godina. Takođe sam na izboru za Elite Model Look bila odabrana za jednu od finalistkinja, i osvojila 2. mesto. Što se tiče putovanja, moram priznati da mi je najveće dostignuće što sam dobila priliku da svoju sreću okušam u najvećem centru modne baze – Njujorku. To mi je ujedno bilo i prvo putovanje. Sa njega sam se vratila puna utisaka i spremna za nove izazove. Zatim je usledio put u Milanu, u koji planiram da idem opet ove jeseni. Tamo me predstavlja agencija 2Day, a u Njujorku One model management.

Kliknite za nastavak priče:

Jovana1

 

– Naravno da u modelingu, kao i u svakom drugom poslu, postoje dobre i loše strane, ali sve više postajem svesna da se svaki trud I odricanje isplati. Početak je uvek težak, i morate toga biti svesni. Može proći i po nekoliko godina dok ne postignete ono što želite. Presrećna sam što se sestra i ja bavimo istim poslom, jer smo jedna drugoj najveća podrška. Spremne smo za nova putovanja, nove uspehe i cilj nam je da proputujemo planetu.

Who run the world? –Girls! Drage sestre, želimo vam mnogo sreće i da nas obaveštavate o vašem daljem, sasvim smo sigurni, velikom napredovanju.

Tagovi: