Oblikujte telo uz KUĆNE POSLOVE!

by | novembar 20, 2009

Pranje prozora i peglanje može da bude odlična alternativa sportu jer sagoreva i do 250 kalorija.


SPREMANJE KUCE, BRISANJE, ciscenje

Kućani poslovi su za mnoge žene nužno zlo i malo ko ih obavlja sa zadovoljstvom. Ukoliko ste se prepoznale u prethodnom stavu, možda ćete promeniti razmišljanje kada saznate da peglanje i čišćenje može da zameni skupoceni odlazak u teretanu, jer pomaže prilikom mršavljenja i održavanja forme.
 

 

Naime, fitnes program pod nazivom „kućni poslovi“ sagoreva kalorije i oblikuje mišiće, a uz to vaš dom postaje prijatno i čisto mesto za život. Najkorisniji kućni posao za telo je peglanje jer istovremeno traži pokrete ruku, grudi i leđa, pa tako jedan sat peglanja može da sagori do 100 kalorija.

Pranje prozora jača ramena i krvotok (oko 270 kalorija), dok usisavanje topi telesnu mast i stimuliše rad srca (oko 250 kalorija). Brisanje prašine je odlično za kondiciju, a pranje poda je takođe odlična aktivnost za leđa i sagorevanje kalorija.

Nedeljna kupovina namirnica, iliti guranje kolica i nošenje kesa podstiče sagorevanje do 350 kalorija, dok rad u vrtu oblikuje gotovo sve mišiće i pomaže pri pronalaženju kondicije.

Tagovi: