Parovi sa decom moraju da održavaju romantiku u vezi

by | novembar 16, 2010

Iako gotovo svi parovi žude za detetom, po njegovom rođenju imaju veoma malo vremena za sebe. Naime, nedavno istraživanje britanskih stručnjaka je pokazalo da do detetovog petog rođendana roditelji zajedno izađu tek 15 puta.


Sedam od deset roditelja istaklo je kako bi želeli da mogu češće da izlaze, dok je 57 posto otkrilo da u njihovom odnosu nedostaje romantike otkako je na svet došlo njihovo prvorođenče.

 

Kao najveći razlog za ostajanje kod kuće roditelji navode manjak novca i osećaj krivice ukoliko mole nekog od članova porodice da im pričuva dete.

 

Takođe, većini parova ponekad nedostaje vreme koje su provodili zajedno dok nisu imali dete, jer izlasci s bebom su gotovo nepodnošljivi.

 

„Gruba stvarnost je da će roditelji, iako žele više da uživaju u kvalitetnom vremenu provedenom zajedno, na prvo mesto staviti svoje dete. Ljudi se osećaju loše ako zatraže od nekoga da im čuva dete ili ako se zadrže duže van kuće“, kazala je Lusi Vejn Džons, potparolka kompanije „ReadyBed“ koja je sprovela istraživanje u kojem je učestvovalo 3.000 parova.

 

Ona je istakla da je neophodno, uprkos svemu, da parovi pronađu vremena za sebe i da održavaju romantiku u vezi, preneo je Daily Mail.

Tagovi: