Pljeskavice od KAMILA na meniju u Dubaiju

by | februar 7, 2010

kamilaRestoran „Domaća kuća“ u Dubaiju izneo je na svoj meni nesvakidašnju ponudu – pljeskavice od kamila, želeći da svojim mušterijama pruži zdraviji izbor, piše „Telegraf“.

Predstavnici tradicionalnog emiratskog restorana istakli su da su pljeskavice od kamila nemasni delikates, prikladan za ljude koji vode računa o zdravoj ishrani. Ali Ahmad Esmail, pomoćnik direktora „Domaće kuće“ (Local house), izjavio je za nedeljnik „Ekspres“ da se njihove pljeskavice pripremaju sa tajnom mešavinom začina i da ne sadrže masnoće i holesterol. On, međutim, nije želeo da kaže kako su uspeli da omekšaju tvrdo meso kamile.

 

– To je tajna zanata – rekao je Esmail. Mušterije restorana mogu da isprobaju ovu jedinstvenu pljeskavicu sa sosom, sirom i začinima po ceni od 20 dirhama (3,45 funti). „Domaća kuća“ nabavlja meso od kamila uzgojenih na farmi u Alu Ainu u Abu Dabiju.

 

Kamilje meso jede se uveliko u nekim arapskim zemljama, ali se uglavnom ne prodaje po supermarketima ili restoranima.

„Ekspres“ je naveo da je „Domaća kuća“ prva koja je počela da služi pljeskavice od kamila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, iako je restoran brze hrane u Saudijskoj Arabiji počeo da prodaje hamburgere od mladog kamiljeg mesa prošle godine.

 

Izvor: Blic

Tagovi: