POGLED muškarca otkriva da li želi seks ili vezu

by | januar 13, 2010

Kad se ženi sviđa neki muškarac, na pameti joj je samo jedno pitanje – sviđam li se i ja njemu ili samo želi seks? Naučnici tvrde da je lako dobiti odgovor na to pitanje. Sve što žena treba da uradi je da ga dobro pogledati u oči.

pogled govori sta on hoce

Ako muškarac zadrži pogled na njenim očima duže vreme, vrlo je verovatno da tu ženu vidi kao dugoročnu partnerku. Ako pak pogledom prelazi s njenog lica na njeno telo, vrlo je verovatno da ga zanima samo kratkotrajna seksualna afera.

 

Istraživanje je otkrilo da je muškarcima puno važnije lice žene od njenog tela ako traže dugoročnu vezu.

– Ljudi koji traže dugoročnu vezu žele pored sebe prijateljsku osobu, duhovitu i prijatnu. Sve te informacije otkriva lice. Međutim, kad muškarac nije zainteresovan za vezu nego samo za seksualno druženje, njega ne zanima toliko lice, koliko telo žene – istakao je psiholog Entoni Litl sa Fakulteta „Stirling“.

 

U istraživanju je najpre učestvovalo deset muškaraca i žena koji su pozirali u donjem vešu. Potom je testiranje preneseno na internet, a u njemu je učestvovalo 127 muškaraca i 133 žene.

 

Većina ispitanika koji su želeli dugoročnu vezu više se zadržavala na licu potencijalne partnerke, a oni koji su bili zainteresovani samo za seks posmatrali su telo žene.

 

Izvor: tportal.hr

Tagovi: