Poslednja emisija OPRE VINFRI u septembru 2011. godine

by | novembar 20, 2009

Oprah Winfray, Opra VinfriNajpopularnija tamnoputa voditeljka na svetu, Opra Vinfri najavljuje kraj emisije koja ju je proslavila.


„Oprah show“ prestaje s emitovanjem posle 25 sezona, a voditeljka će danas u emisiji i sama objaviti tačan datum poslednjeg emitovanja iliti septembar 2011. godine. Posle gašenja šoua, Opra će se pojavljivati na kablovskoj televiziji gde pokreće svoj program „OWN“ (Oprah Winfrey Network).
 

Opra Vinfri (55) je počela svoju voditeljsku karijeru u Nešvilu i Baltimoru, pre nego što je 1984. došla u Čikago kao voditeli jutarnjeg tok šoua „A.M. Chicago“. Već sledeće godine ta emisija preimenovana je u „The Oprah Winfrey Show“. Godinu dana posle toga Opra osniva svoju produkcijsku kuću „Harpo“.
 

Tokom godina pokrenula je časopis „O“‘, snimila nekoliko filmova i producirala nekoliko popularnih emisija. Inače, Vinfri je najplaćenija američka TV ličnost koja za godinu zarađuje vrtoglavih 200 miliona dolara.

Veruje se kako je Opra svojim uticajem pomogla Baraku Obami da postane predsednik SAD-a, a uspela je i da privuče 20 000 ljudi na aveniju Mičigen gde je snimala emisjiu uživo.

Tagovi: