Povratak „Seks i Grada“: U planu serija „Kerini dnevnici“

by | januar 21, 2012

Prošlo je skoro četrnaest godina od pilot epizode sada već kultne serije „Seks i grad“ i osam od poslednje epizode. U međuvremenu videli smo dva filma, koja su, dopala vam se ili ne, ipak daleko od kvaliteta serije. Televizijska mreža „CW“, čije je trenutno mezimče „Gossip Girl“, zvanično je objavila da će biti urađen pilot po romanu „Kerini dnevnici“. Knjiga obuhvata život Keri pre „Seks i grada“, tačnije pre nego što je oformljena četvorka Keri, Samanta, Šarlot i Miranda.

Serija „Seks i grad“ je obeležila čitavu generaciju mladih, pomerajući granice kada je seks u pitanju, ali ne dajući podršku promiskuitetnom ponašanju, kako je neki posmatraju, već postavljajući pitanja na koja su mnogi želeleli da čuju odgovore, a nisu imali hrabrosti da ih postave. A i odgovori su uvek bili tu. Sve je upakovano u originalan, vispren i uvek dvosmislen humor. Pošto je radnja smeštena u Njujorku i protagonisti su urbane, uspešne i izgrađene ličnosti. Od ekipe serije očekivalo se da i stil junaka bude na viskom nivou. I bio je. Možda ponekad isuviše smeo, ali uvek inspirativan.

Kreatori su ubrzo po početku emitovanja počeli da se utrkuju čiji će modeli biti u nekoj od epizoda. A kako i ne bi. Možda „Manolo Blahnik“ najbolje može da nam objasni kakvu je reklamu predstavljao „Seks i grad“? Koja od nas makar jednom u životu nije poželela da baš u nekom od njegovih magičnih modela ne potrči za Gospodin Pravim? Mirandina poslovna uštogljenost, Šarlotine čedne i klasične, Samantine smele, ali ne i vulgarne i Kerine originalne odevne kombinacije, razvijale su se i poboljšavale iz sezone u sezonu. Setite se samo „Versace“ haljine u kojoj Keri na krevetu uspavana čeka Petrovskog…

Međutim, da se vratimo naslovu. On nas dovodi do pitanja ko će igrati mladu Keri, njenog dečka Sebastijana Kida i popularnu devojku Dona La Donu, glavne aktere „Kerinih dnevnika“. Dok se pričalo o ideji da „Seks i grad 3“ obuhvata period sa početka poznanstva junakinja serije, Blejk Lajvli, Ema Roberts, Selena Gomez i Elizabet Olsen bile su u igri za uloge mlade Keri, Samante, Šarlot i Mirande. Sada se sve menja. Prvo, male su šanse da bi se njih četiri obavezale na snimanje ove serije, a drugo ako bi se serija držala strogo knjige, ovi likovi bi bili nepotrebni.

Sada je već izvesno, pilot epizode će biti. „Seks i grad“ je postavio visoke ciljeve. Ostaje da vidimo šta će uraditi „Kerini dnevnici“.

Izvor: fashionela.net

Tagovi: