PRODAJE sebe da bi pomogla bolesnoj drugarici

by | septembar 29, 2009

Jedna kineska studentkinja, odlučila je da na nesvakidašnji način pomogne svojoj prijateljici koja je teško bolesna, tako što će se udati za onoga ko plati 15.000 funti za lečenje njene drugarice sa fakulteta, piše „Ananova“, prenosi „Blic“.


Dan Dan, 22-godišnja studentkinja univerziteta Dežou u provinciji Šandong, ponudila je sebe kao suprugu onome ko spasi njenu ozbiljno obolelu drugaricu. Njena prijateljica Žang Juemej je obolela od encefalomijelitisa, bolesti mozga i kičmene moždine. Ona nema novac potreban za lečenje, bez kojeg će se njeno zdravlje pogoršati i ona će najverovatnije završiti u vegetativnom stanju. „Njeni roditelji su zemljoradnici, oni ne mogu da priušte novac za operaciju i druge troškove lečenja“, objasnila je Dan Dan.



Ona je izjavila da će se udati za bilo koga ko je spreman da donira 15.000 funti da pokrije troškove lečenja Žang Juemej. Kritičari su optužili Dan Dan da koristi bolest svoje drugarice, kako bi pronašla bogatog muža, ali ona ipak ima podršku mnogih kolega sa fakulteta i glavnog hirurga bolnice gde bi Žang Juemej trebalo da bude operisana.

Tagovi: