Prvi beogradski BASKERFEST na pet lokacija u centru grada

by | jun 13, 2010

Prvi beogradski Baskerfest održava se 18. i 19. juna na pet lokacija u centru grada, a biće završen karnevalskom povorkom 20. juna.

Baskerfest

Reč basker označava osobu koja zabavlja ljude na javnim mestima, a može biti plesač, pantomimičar, žongler, akrobata, klovn, komičar, glumac, mađioničar i muzičar.

Basking je način izvođenja predstave kakav se ne može opisati pre nego što se doživi, a Beograđani će biti u prilici da se u to uvere na prvom Baskerfestu na kome će pored domaćih baskera učestvovati izvođači iz celog sveta: Amerike, Kanade, Argentine, Japana, Italije, Bugarske, Španije, Hrvatske, Makedonije…

Festival se održava 18. i 19. juna na pet lokacija u centru grada: na Trgu Republike, kod Ruskog cara, SANU, na Platou Filozofskog fakuleta, na raskrsnici Knez Mihailove i Ulice kralja Petra i ispred Ušće Shopping Centra. Poslednjeg dana festivala, 20. juna, u 16 časova na Trgu Republike okupiće se svi izvođači, kojima će se pridružititi i deset internacionalnih karnevalskih grupa.

Šarena povorka proći će Knez Mihailovom i Pariskom ulicom do pristaništa gde se nalazi velika bina, na kojoj će nastupiti brojni baskeri.

Tagovi: