PRVI UTISAK je ključan za vezu

by | decembar 21, 2009


Prvi utisak koji steknete za šest sekundi uglavnom bude tačan, potvrdilo je novo istraživanje američkog univerziteta u Filadelfiji.


Prvi utisakZato, razmislite dvaput u kakvom svetlu želite da se prikažete na prvom sastanku. Donosimo spisak onoga što će dečko iz snova prvo primetiti na vama.


Osmeh – Deluje li vaš osmeh srdačno i slatko ili isforsirano? Bolje se osmehnite malo, ali iskreno i ljubazno, nego da usta razvlačite u neprepoznatljivu grimasu. Takođe, nemojte ni da se kikoćete preterano, jer biste mogli da ostavite utisak histerične osobe.


Kosa – Muškarci nemaju pojma što su rascvetali vrhovi ili medeni pramenovi. Ali znaju šta je meka kosa i raspoznaju mirise. Trudite se da vam kosa izgleda prirodno i da miriše lepo. Rekli smo lepo, a ne kao da vam se iza punđe krije parfimerija za patuljke! Umerenost je ključna reč.


Dekolte – Ključna stvar: muškarci vole grudi. Istaknite ih! Ali ne previše. Pripijena majica je možda decentna, ali je i seksi. Osim toga, malo tajnovitosti nateraće ga da upotrebi maštu.


Šminka – Iako ne znaju razliku između Diorove i Šanelove senke, primetiće da ste prenašminkane. Lice poput maske nije privlačno. Prirodan izgled je ključ uspeha za prvi izlazak. Pravi muškarci neće primetiti laganu bež senku na kapku i smeđu maskaru. Samo će biti opčinjeni vašom „prirodnom lepotom“.

Tagovi: