Rekreacija za „dobro jutro“

by | oktobar 25, 2013

Kada vas alarm probudi ranom zorom, vežbanje i fizička aktivnost verovatno je poslednja stvar na koju ćete pomisliti u tom trenutku. No, jutarnja rekreacija je od velike važnosti jer je blagotvorna kako za fizičko, tako i za mentalno zdravlje.

jutarnja rekreacja

Jutarnja rekreacija vam pruža energiju i snagu za početak (i ostatak) radnog dana, te podstiče metabolizam. No, ukoliko se udlučite za jutarnju rekreaciju, važno je i da na vreme idete na spavanje, odnosno da rano ležete kako biste imali dovoljno energije ujutro.

Ako ste početnik u jutarnjim treninzima, obratite pažnju na ove fitness savete:

Ishrana

Poželjno je da imate lagani obrok, ako ste kasno večerali. Kad imate „tešku“ večeru, jutarnje vežbanje će vam biti iscrpljujuće.

Osam sati sna

Kao što smo već spomenuli, kako biste imali dovoljno energije za jutarnju rekreaciju, poželjno da sledite redovan plan spavanja. Jedan fitness savet koji bi trebalo da imate na umu jeste da obavezno spavate osam sati.

Vežbanje

Pre nego što počnete da vežbate rano ujutro, neophodno je da se zagrejete, a istezanje je najbolji način za to. Nakon toga pređite na konkretne vežbe.

Autor: Life Content
Izvor: Ljepota.ba

 

Tagovi: