ŠLJIVE – lek protiv zatvora

23.08.2010 u 13:15 časova Nema komentara

Šljive su bogate kalijumom, mineralom koji je neophodan za održavanje acido-bazne ravnoteže i čiji nedostatak u organizmu dovodi do umora.

Sljive

Obiluju vitaminima i pektinom koji podstiče probavu, sakuplja otrovne materije iz organizma i izbacuje ih putem stolice. Pomažu u borbi protiv visokog holesterola i oboljenja bubrega, bolesti jetre i reume.

Konzumiranje svežih plodova odlična je prevencija malignih tumora, a osim toga podmlađuje i regeneriše organizam te sprečava pojavu bora. Takođe, šljiva je efikasna „pilula” za mršavljenje, jer povezuje masti iz hrane koje se unose u organizam i izbacuju ih preko creva. Suve šljive imaju mnogo više minerala, vitamina i fitohemikalija od svežih, a posebno su bogate antioksidantima.

Sljive

Zbog svog sastava, korisne su u borbi protiv tumora, a redovnom konzumacijom smanjuju mogućnost za nastavak srčanog udara. Suve šljive su najjednostavniji i najefikasniji lek protiv opstipacije.

Sviđa mi se (Nema glasova)
Loading ... Loading ...
Povezane vesti:

Ostavite komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.