Šminkom pokažite odvažnost!

by | oktobar 23, 2010

Ove jeseni trendovi u šminkanju uglavnom će se bazirati na velikoj odvažnosti i pokazivanju stava, što se vrlo lako može postići naglašavanjem kontura lica, isticanjem glavnih aduta na licu ili pak njihovog potpunog prekrivanja.

Ljubičasta boja ostaje među top bojama ove jeseni, pa se pobrinite da je svakako imate u vašoj kozmetičkoj torbici. Na oči možete staviti dramatične i svetlucave senke, a ako je želite imati na ustima na ostatku lica koristite nude look. S ljubičasto nalakiranim noktima nikada ne možete da pogrešite.

Jarko crveni ruževi vladali su modnim pistama prošle sezone, a ista se stvar nastavlja i ove. Crvena je veoma upečatljiva boja tako da ćete zasigurno ostati primećeni, a ako je stavljate na usne zapamtite da na ostatku lica tada moraju prevladavati neutralne boje.

Besprekorna i čista koža, malo maskare i mineralna podloga sve je što vam treba za ovaj izgled. Jednostavnije od ovoga ne može, a možete ‘ukrasiti’ još ponešto sve dok koristite zemljane boje.

Snažno izražene, ‘arhitektonske’ obrve ponovno su se vratile u modu. Za furanje ovog trenda treba vam mnogo hrabrosti, a bitno je samo da su obrve lepo oblikovane da ne biste ostavili dojam zapuštene osobe.

 

Onima sa izraženijim konturama lica odlično bi pristajao izgled ‘ledene kraljice’ do kojeg možete doći ako na oči nanesete senku tamnijih nijansi, dok ostatak lica, uključujući i usne, budu u nude bojama. 

Smokey eye je uvek u trendu, no ove sezone on je malo šareniji nego inače. Poigrajte se s bojama, pa kombinujte više njih, ali pazite da se one međusobno slažu i da s igrom ne preterate. 

Izvor: Vesti

Tagovi: