Srpski supermodeli: One žive američki san

by | jun 29, 2014

O lepoti srpskih žena moglo bi se pričati danima bez prestanka, i nije nikakvo čudo što Amerikanci smatraju da su imale sreće jer su dobile genetski džek-pot i da bi o tom fenomenu trebalo pisati školske udžbenike.

10th Victoria's Secret Fashion Show - Runway

S obzirom na obilje tih prirodnih „resursa“ koje poseduje od davnina, naša zemlja stekla je status odličnog modnog tržišta za pronalaženje novih lica.

I pored svega toga, manekenstvo se u Srbiji smatra hobijem jer honorari koje dobijaju devojke s beogradskih pista mogu da se računaju samo kao džeparac. Tek kada ih zapazi neki dobar skaut, njihova lepota počinje zaista da vredi.

Ipak, menadžeri renomiranih agencija tvrde da se bez izvesnih predispozicija ne može osvojiti svet. To se ne odnosi samo na izgled, vitku figuru i visinu, već i na mentalni sklop koji kompletira celu konstrukciju, kao i na harizmu kojom će se izdvojiti od konkurencije.

Lista naših lepotica koje su modnu planetu vrtele oko prsta je dugačka. Istoriju su pisale mnoge, od Irene Mišović, „srpske Ave Gardner“ koja je osamdesetih godina uspešno radila u Parizu, preko Jelene Ivanović, koja je modni svet neodoljivo podsetila na Sindi Kraford, prelepe Marine Bukvić, egzotične Jelene Jakovljević, koja je šou-biznisom nastavila da se bavi u Dubaiju gde je osnovala porodicu, Ivane Stanković, koja je dugo bila zaštitno lice Đorđa Armanija, sve do Danijele Dimitrovske, koja je pokazala zbog čega je lepota naš najbolji izvozni proizvod.

PY2A1300

Koje su to zvezde svetske modne scene prve korake na pisti napravile u Srbiji i kako su dospele do samog vrha pročitajte OVDE.

Piše: Snežana Ilić, Life Content
Foto: Life Content

Tagovi: