Svetski uspeh srpske manekenke Mine Cvetković

by | mart 23, 2015

Mina Cvetković, devojka koja je obeležila sezonu 2015. kao najaktuelniji srpski model u svetu.

naslovna

Mina je počela povratničkom revijom Džona Galijana za kuću Maison Martin Margiela, istakla se na Nedelji visoke mode u Parizu, na revijama poput Versace Couture, Elie Saab, Valentino, Alexandre Vauthier, Dior, Armani Prive, odakle svoje dalje uspehe nastavlja na Nedelji mode u Njujorku hodajući pistama Aleksandera Vanga, Caroline Herrere, Prabal Gurunga, DKNY, Oscar de la Rente, Ralpha Laurena.

Njene uspehe ove sezone prati i editorijal u februarskom broju magazina „Numero“, kao i glavni editorijal u martovskom izdanju ruskog izdanja magazina „Vogue“, nakon čega sledi i njeno pojavljivanje na reviji Toma Forda u Los Anđelesu.

Uključujući i brendove poput Versace, Pucci, Francesco Scognamiglio, Moschino, Max Mara, Roberto Cavalli, Stella McCartney, Givenchy, završila je sezonu sa preko 50 urađenih revija.

Mina Cvetković rodom je iz Niša, a otkirili su je skauti modne agencije Model Scouting Office koji su je uputili u svetski prestižnu agenciju „Women Management“, zaslužnu za Mininu sjajnu karijeru.

Women Management zastupa svetske Supermodele poput Kare Delevinj, Nataše Poli, Izabeli Fontane, Kasije Strus, a od devojaka sa naših prostora: Georginu Stojiljković, Natašu Vojnović i Minu Cvetković.

Tagovi: