Tajna lepog tena: Nanesite manje rumenila nego što nameravate

by | decembar 24, 2013

Kako biste istakli lepotu i naglasili prirodan look, važno je da znate kako izabrati adekvatnu nijansu podloge, pudera i rumenila – savetuje vizažista Laura Geler.

rumenilo

Puder za senčanje lica trebalo bi da bude dve nijanse tamniji od podloge, a rumenilo za nijansu svetlije od kože. U zavisnosti od toga kakvo lice imate, senčenjem možete istaći prednosti i sakriti mane: naglasiti jagodice, suziti lice, grube crte lica učiniti nežnijima i slično.

Senčenjem se ističu delovi ispod jagodične kosti, slepoočnice i ivice čela, a rumenilom sva izbočenja – jagodice, vrh nosa, vrh brade, luk iznad usana i područje ispod obrva.

Kada naglasite šta želite, obratite pažnju na oči. One ne smeju da budu jako istaknute jer ćete time narušiti prirodan izgled. Radije izaberite neutralne boje ili one koje se slažu s vašim tenom. Crni ajlajner ili olovku izbegavajte jer licu daju “težak” izgled.

Uz ivicu gornjeg kapka radije povucite crtu smeđom ili sivom olovkom koja će istaći oči, a neće biti prenapadna. Za dodatni efekat možete i uviti trepavice. Naročito pazite na rumenilo. Laura Geler savetuje da uvek nanesete manje rumenila nego što nameravate, a za prirodan izgled najbolja su ona broonzanih tonova. Na kraju je dovoljan samo neutralan ruž i malo sjaja da zablistate

Niko nema savršene crte lica, čak ni zvezde. Zato pre šminkanja morate otkriti koji oblik lica imate i kako u skladu sa tim možete da sakrijete nedostatke. Kada to otkrijete, ostaje vam samo da se izvežbate.

Izvor: 24sata.hr

Tagovi: