Titanik ponovo zaplovio!

by | mart 28, 2012

Čuveni film „Titanik“, režisera Džejmsa Kamerona, premijerno je prikazan u Londonu u 3D tehnologiji. „Veoma sam oduševljen, ne samo zbog cele 3D frke, već zbog toga što je film ponovo na bioskopskom platnu, gde su njegove emocije najizražajnije“, izjavio je Kameron uoči premijere. On je dodao da će publika imati priliku da na bolji način oseti sve opasnosti kroz koje su Džek i Rouz prošli.

Premijeri filma „Titanik 3D“ prisustvovali su i slavna glumica Kejt Vinslet i njen kolega Bili Zejn, kojem je uloga u “Titaniku” donela Oskara u kategoriji za najbolju sporednu mušku ulogu.

Film “Titanik” sniman je dve godine sa tada neverovatnim budžetom od 200 miliona dolara. Premijerno je prikazan krajem 1997. godine i odmah je osvojio balgajne širom sveta zaradivši skoro dve milijarde dolara. Ovaj klasik je trijumfovao na dodeli Oskara 1998. godine, osvojivši rekordnih 11 nagrada.

“Titanik 3D” objavljen je povodom obeležavanja 100 godina od potonuća čuvenog broda. Nedugo nakon ponoći 14. aprila 1912. godine Titanik je udario u ledeni breg na svom putu ka Americi. Za manje od tri sata brod je potonuo, odnoseći sa sobom živote 1 517 putnika.

Prema najavama distributerske kompanije „MegaCom Film“, u domaće bioskope „Titanik 3D“ stiže 5. aprila.

Tagovi: