Tokom praznika se prave deca i dobijaju POLNE BOLESTI

by | decembar 25, 2009

Više od četvrtine ispitanika u vreme praznika se seksa bez zaštite jer su često prepijani i zaborave da stave prezervativ, pokazalo je britansko istraživanje u kojem su učestvovali odrasli od 18 do 35 godina.

alkohol i sexPraznici su vreme kada ljudi piju alkohol više nego inače, ali što je najvažnije od svega tada zaboravljaju na zaštitu i dovode se u situaciju da povećavaju rizik da se zaraze nekom polnom boleštinom ili da zatrudne.

 

48 odsto ispitanika piju puno u vreme praznika, a njih 27 odsto priznalo je da uz to što su pijani zaborave da koriste zaštitu.

 

Rezultati ovog istraživanja bili su povod da „Marie Stopes International“ pokrene kampanju „Wrap it Up“ (umotaj), upozoravajući time muškarce i žene da ne zaboravljaju da upražnjavaju siguran seks i da obavezno u svoju torbu stave prezervative.

Britanski „Marie Stopes International“ centri u ovo doba čak nude i hitne kontracepcijske pilule za sprečavanje neželjene trudnoće nakon upražnjavanja seksa bez zaštite po sniženoj ceni, prenosi medicalnewstoday.com.

Tagovi: