Trendovi nisu za svakog

by | oktobar 21, 2012

Ne morate biti modni stručnjak da biste znali da moda i trendovi jednostavno nisu za svakoga. Staro je pravilo da trendove ne treba slepo pratiti, već pronaći svoj osobeni stil u kome se osećate udobno, te ga samo malo začiniti nečim što je „po poslednjoj modi“.

Razumljivo, nije lako uvek odoleti odeći i obući koja nas mami sa polica butika na početku svake sezone, stoga evo nekoliko primera trendova koje ipak treba da izbegavate.

ZATVORENE PLESNE CIPELE

Ovakva obuća treba da bude rezervisana samo za one koji se prijavljuju na plesna takmičenja. Umesto njih uvek radije obujte klasične štikle koje će vam izdužiti noge, a u vaš izgled uneti i dašak glamura.

KOMBINOVANJE PRINTOVA

Ponekad može da se smatra punim modnim pogotkom, ali modni „amateri“ retko kad uspevaju u ovom usklađivanju uzoraka. Ovaj eksperiment ipak prepustite profesionalcima, pa izaberite odeću s printom koja je već ukmbinovana s nekim drugim uzorkom u vidu određenih detalja. U tom slučaju ostatak vašeg autfita mora biti neupečatljiv.

PERJE

Uvek birajte samo detalje od perja, koji se koriste da bi naglasili određeni deo modne kombinacije, npr. broš, minđuše ili manžetne. Za večernji izlazak možete odabrati „clutch“ torbicu sa decentnim pernatim detaljima.

LEOPARD DEZEN

Prošle sezone izrazito popularan dezen ove godine mesto ustupa jednoj drugoj divljoj životinji – pitonu. Za koji god uzorak da se odlučite, zapamtite zlatno pravilo: nikada, ali nikada nemojte kombinovati različite životinjske uzorke.

PANTALONE S PRINTOM

Pantalone s dezenom, npr. na tufnice, vratiće vas nekoliko decenija unazad, ali ne u smislu podmlađivanja. Takve pantalone nisu ostale u prošlosti bez razloga, najpre zbog toga jer u njima zadnjica i noge izgledaju veće nego što to zaista jesu. Umesto ovakvih pantalona, radije nosite one jednobojne upečatljivih nijansi.

Tagovi: