UKUSI Srbije u kuvaru samohranih majki

by | novembar 8, 2009

Kompanija U.S. Steel Srbija i članice Kluba samohranih majki Smedereva, predstavile su kuvar „Ukusi Srbije“ (Taste of Serbia), koji je sačinjen od recepata iz kulinarskih zbirki ovih samohranih majki.

 


Kuvar je napisan na engleskom jeziku kako bi promovisao srpske specijalitete, ali i kulturu i vešte ruke 12 žena i majki čiji se recepti nalaze u kuvaru. „Ovog kuvara ne bi bilo da se nismo okupile 2007. godine. Inicijativa je potekla od gospođe Kimberli Metjuz, supruge tadašnjeg generalnog direktora U.S. Steel Srbija, a imali smo i podršku supruga dosadašnjih menadžera koji su radili u kompaniji.


Veliku zahvalnost dugujemo Vesni Emeršić, socijalnoj radnici koja koordinira rad ovog kluba i Centru za socijalni rad u Smederevu, ali najviše dugujemo samohranim majkama koje su iz svojih zbirki recepata izdvojile nekoliko najboljih i najdražih jela i poklonile ih svima koji će jednoga dana koristiti ovaj kuvar“, rekla je za „Danas“ Nadežda Perkins, supruga generalnog direktora kompanije U.S. Steel Srbija.


Prema njenim rečima cilj kuvara je promocija članica Kluba kao dobre domaćice, požrtvovane majke i talentovane dame. „Verujem da smo napravile kuvar, koji će biti dovoljno inspirativan i intrigantan i jednoj ženi u Americi, i nekome ko poslom boravi u Srbiji, i nekome ko želi da pošalje poklon prijatelju u inostranstvu. Štampan je u luksuznom izdanju, na kvalitetnom papiru“, rekla je Vesna Emeršić, koordinatorka Kluba.

Tagovi: