UZ SUZE Radomira Antića na Mundijal u Africi!

by | oktobar 11, 2009

Posle neverovatnih 5:0 sinoć na Marakani, kada je Srbija deklasirala Rumuniju, selector Radomir Antić koji je napravio čudo od posrnulog srpskog fudbala nije mogao da zadrži suze.

radomir antic„Izvinite, ne mogu da iskažem svoju sreću trenutno. Teško je sve ovo predvideti, narod je zaslužio ovako i na pravi način smo ozvaničili naš kvalitet. Prezadovoljan sam! Sreću sada ne mogu ni da iskažem. Teško mi je da zaustavim suze, ovo je predivno…“, bio je komentar Antića na pitanje da li je očekivao ovako nešto kada je preuzimao posao selektora.


A za to vreme građani širom zemlje izašli su na ulice da proslave veliku pobedu Srbije. „Srbija, Srbija“, odjekivalo je prestonicom, uz zaglušujuće sirene automobila, iz kojih su zastavama mahali mladići i devojke, uzvikujući imena fudbalera. Slavilo se i u Kragujevcu, Nišu, Vranju, Smederevu, Čačku, Kosovskoj Mitrovici… Slavlja je bilo i u Banjaluci i Herceg Novom. Reprezentativci su od Marakane do centra Beograda došli u otvorenom autobusu, koji je pratio veliki broj automobila sa navijačima. Više hiljada Beograđana pozdravilo je u centru grada nove srpske junake, kojis u se uz zvuke trubača dobro zabavljali i proslavili plasman na Mundijal.

 

Tagovi: