VAMPIRSKO podmlađivanje: Ubrizgajte svoju krv u lice i izbrišite bore!

by | novembar 3, 2009

U potrazi za izvorom večne mladosti, razni stručnjaci za lepotu dosad su pokušali razne kombinacije. Najnovija u nizu je šokantni tretman koji predlaže francuski lekar Daniel Sister, nazvan ‘terapija Drakula’.

 

vampirsko podmladjivanje metod drakula


Ovaj kontroverzni tretman podrazumeva ubrizgavanje vlastite krvi u lice, a deluje tako da se u krv iz koje se izdvoje eritrociti, plazma i trombociti, dodaju vitamini i aminokiseline te se obogaćeni serum injekcijama ubrizgava u lice. Ovakav obogaćeni serum, nazvan S3 (Stimulated Self Serum), prema rečima dr. Sistera, stimuliše obnavljanje DNA, zaceljivanje ožiljaka, a suvu i borama izbrazdanu kožu ‘pegla’, i to bez sintetičkih filtera i laserskih tretmana.


Iako će većini tretman serumom S3 zvučati kao naučna fantastika, činjenica je da se u stomatologiji već više od dvadeset godina koristili sličan ‘lični’ serum kojim se pacijenti tretiraju protiv povlačenja zubnog mesa. Nekoliko američkih studija takođe je pokazalo da ubrizgavanje obogaćene plazme pomaže sportistima da se brže oporave nakon povreda.


‘Pomislio sam, ako je terapija obogaćenim serumom dovoljno dobra za kosti i meka tkiva, onda bi mogla biti još bolja za tretiranje kože’, kaže dr. Sister. Kontroverzni tretman koji je, tvrdi on, izrazito efikasan i sasvim prirodan, košta 800 dolara, a preporučuje se ponavljanje svakih šest meseci.

 

Tekst i foto: Tportal

Tagovi: