Vežbajte jogu besplatno

by | jun 1, 2010

Joga Savez i Joga centar Srbije pokreću akciju „Vežbajte jogu sa nama“ namenjenu građanima širom Srbije uz Pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta.

JogaAkcija se izvodi već drugu godinu za redom i sprovodi sa ciljem da se građanima Srbije pruži mogućnost da besplatno vežbaju jogu u prirodi kako bi pasivan odmor zamenili aktivnim programom rekreativnih fizičkih joga vežbi koje blagotvorno deluju na telo i psihu. Joga pomaže postizanju telesnog zdravlja učeći polaznike fizičkim vežbama (asanama), tehnikama disanja i koncentracije. Joga pomaže i u prevazilaženju stresa i harmonizaciji telesnih, umnih i emocionalnih potencijala.

Časovi joge će se voditi u prirodnom ambijentu gradskih parkova (zelenih površina), u gradovima Srbije, kako bi se pružila mogućnost što većem broju ljudi da rekreativno vežbaju sa nama i tako se što bolje upoznaju sa efektima i lakoćom izvođenja joga vežbi.

 

Časove će izvoditi (isključivo) sertifikovani instruktori Joga Saveza Srbije iz Joga klubova: Šabac, Topola, Čačak, Beograd, Vranje, Novi Sad, Užice. Akcija započinje 15. maja a završava 15. septembra 2010. godine, svakog vikenda sa početkom u 16 časova, u Beogradu (subotom na Ušću – ispred Muzeja savremene umetnosti i nedeljom na beogradskoj Adi – Trim park u blizini Mama parka); Samo u slučaju kiše čas joge se neće održati. Naredni čas se održava u narednom terminu po predviđenom rasporedu.

 

Svi zainteresovani za vežbanje joge sa sobom treba da ponesu prostirku ili veći peškir i da budu u garderobi u kojoj će moći prijatno da se osećaju prilikom vežbanja.

 

(B92)

Tagovi: