Za lažnu tašnu LUJ VITON u Italiji kazna 1.000 evra

by | jun 9, 2010

Austrijanka Ursula Korel verovatno se više nikada neće upustiti u kupovinu falsifikovane robe nakon pozamašne novčane kazne koju je nedavno morala da plati u Italiji.

Louis Vuitton tasna

 

Ova 65-godišnja Bečlijka bila je veoma zadovoljna kada je, tokom turističkog izleta u Italiju, od uličnog preprodavca kupila lažnu tašnu čuvene marke Luj Viton koju je platila svega sedam evra.

 

Dok se cenkala sa prodavcem na plaži u Jezolu, nadomak Venecije, nije ni slutila da je policajci posmatraju kroz dvogled sa kule za spasioce, piše Korijere dela sera.

 

Ova akcija je deo šire operacije koju će lokalna policija sprovoditi ovog leta na inicijativu gradonačelnika Jezola kako bi se stalo na put preprodavcima raznih falsifikovanih brendova čiji obrt godišnje dostiže sedam milijardi evra.

 

„Ubeđeni smo da će pad potražnje dovesti i do pada ponude“, kazao je gradonačelnik Frančesko Kalcavara.

 

Kada su joj policajci zatražili da plati 1.000 evra globe, Ursula Korel je u prvi mah pomislila da se šale i napomenula da na plažu ne odlazi sa tolikom sumom novca.

 

Turistkinja iz Austrija je takođe rekla da nije bila upoznata sa tim zakonom i rezignirano zaključila „da i nije napravila dobar pazar“.

 

Udruženje lokalnih hotelijera ponudilo je Ursuli Korel da joj refundira iznos kazne kako joj boravak u Italiji ne bi ostao u najgoroj uspomeni.

 

Izvor: Tanjug

Tagovi: