Ženama draže prve cipele od PRVOG POLJUBCA

by | decembar 15, 2009

Mnogi muškarci su u to sumnjali, a sada se i potvrdilo – cipele su ženama draže od njihovih poljubaca.

cipele, sexU stvari, mnoge žene će se radije setiti svojih prvih štikli nego momaka koje su odbile, pokazuje istraživanje. Oko 92 odsto žena seća se prvih cipela koje su kupile sopstvenim novcem. Međutim, kada treba da se prisete osobe koju su prvu poljubili, samo 63 procenata uspeva u tome. I dok 96 odsto žali što je moralo da baci neki par svojih cipela, samo 15 odsto oseća sažaljenje prema odbijenim dečkima.


Stručnjaci kažu da razlozi zbog kojih su žene vezane za cipele leže u njihovim kupovnim navikama. Mnoge kupuju novi par cipela za specijalne prilike, poput venčanja, rođendana ili zabave. I što često smeta njihove partnere, vežu se za svoje stare cipele, zbog čega stvore veliku kolekciju čak i ako neke od njih više ne mogu nositi.


Istraživači s internet stranice tszuji.co.uk koja prodaje skladišta za cipele, ispitali su više od 1000 žena da uporede sećanja na svoje cipele i bivše veze. Direktor Glendon Llojd objašnjava:


– Rezultati su pokazali da su žene čak i više vezane za obuću nego što se pre pretpostavljalo. Uvek se smatralo kako žene čuvaju ljubavna pisma u kutijama od cipela, ali u mnogim slučajevima, same cipele su im još i draže. Žene tretiraju cipele kao najbolje prijateljice i sećanje na njih traje im duže nego na neke bivše partnere.

Tagovi: