Zrno kao inspiracija: Dragana Ognjenović predstavila novu kolekciju u neobičnom ambijentu

by | oktobar 4, 2014

Dragana Ognjenović predstavila je juče svoju novu modnu kolekciju u jedinstvenom ambijentu.

Revija Dragane Ognjenovic u Banovcima 0037

Muzej „Magacin“ Macura U Starim Banovcima, sa novom, izvanrednom stalnom postavkom, bio je mesto gde je jedna umetnost susrela drugu – duh prošlosti u kombinaciji sa modernim dobom u kome živimo, praktičnost i temeljnost prošlosti i dizajn sadašnjosti, spojili su dva umetnika, Draganu Ognjenović i Vladimira Macaru.

Iz njihove saradnje prošle večeri proistekao je modni performans „Zrno“, ideju koju je dizajnerka Dragana Ognjenović objasnila kao višeslojnu. Tako malo po veličini, a snažno po strukturi i karakteru, zrno u sebi nosi novi život. Šaka žita ponekad znači mnogo, a posebno u teškim vremenima i ratovima, o kojima je, tokom trajanja događaja, govorila glumica Tamara Krcunović, čitajući odlomke iz tekstova Ljubomira Micića.

Revija Dragane Ognjenovic u Banovcima 0054

Revija Dragane Ognjenovic u Banovcima 0049

Revija Dragane Ognjenovic u Banovcima 0065

Geometrijski, neki komadi u kolekciji načinjeni su raščlanjivanjem i transponovanjem od osnovnog oblika zrna i pojednostavljivanjem uz pomoć arhitektonskih sredstava. Snaga tako minijaturnog zrna i njegova slojevita struktura, objašnjavaju moć jedne ideje, ali i slojevitost u odevanju.

Crtež zrna poslužiće studentima arhitekture, u klasi profesora Dejana Miljkovića, koji su prisustvovali događaju, kao predložak i inspiracija za master na završnoj godini na temu „Modni centar“.

Te večeri je gospodin Macura primio je i nagradu za doprinos umetnosti i Zenitizmu.

Revija Dragane Ognjenovic u Banovcima 0025

Revija Dragane Ognjenovic u Banovcima 0038

Izvor: Life Content

Tagovi: