Categories Kosa, Lepota

4 saveta kako da pripremimo kosu za leto

Ako želite da imate zdravu i negovanu kosu, potrebno je da je pripremite za izlaganje suncu, jer pravila održavanje lepe kose nisu ista kao i zimi…
Kada dođe lepše vreme, svakako je potrebno da razmišljamo o drugačiji nezi tela, lica i kose. Pripreme za očekivane visoke temperature, a samim time i leto, treba započeti na vreme. Kosa je posebno osetljiva na UV zrake, pa se često događa da je nakon dolaska s mora moramo drastično skratiti, jer je previše oštećena. Zato, započnite s pripremama na vreme i bezbrižno uživajte u letnim radostima.

A post shared by Luxy Hair (@luxyhair) on

Svi znamo da je farbana kosa posebno podložna oštećenjima, jer samo bojenje iste drastično oštećuje strukturu kose. A kada tome još dodamo UV zračenje i so, kosi pod tim “napadom” nema spasa. Ovo se odnosi na plave i crvene nijanse boje. Kako bi trebalo da je zaštitimo, važno je da na kosu nanesete regenerator u spreju koji se ne ispire, a štiti kosu od UV zračenja. To se čak odnosi i na one koji puno vremena provode šetajući se obasjanim snažnim gradskim suncem – dakle, nemojte ovo pravilo upražnjavati samo na plaži.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA