Categories Lepota

6 beauty grešaka koje je svaka od nas napravila barem jednom

Svakodnevna nega kože lica se podrazumeva, i ne bi trebalo da izostane, ali bitno je da lice negujemo kako treba. Vrlo često pravimo sitnegreške u rutini, kojih nismo ni svesni, ali koje štete našoj koži, izazivaju iritaciju, crvenilo i perutanje.

Donosimo vam najčešće beauty greške, kojih često nismo svesni, i sasvetujemo vam da se trudite da ih više ne pravite kako bi koža vašeg lica uvek bila zdrava i negovana:

1. Prečesto se umivate

Dermatolozi kažu da je sasvim dovoljno očistiti lice jednom dnevno i to pred spavanje, a ujutru ga samo isprati mlakom vodom. Prekomerno umivanje lica isušuje vašu kožu i dovodi do njenog perutanja.

2. Koristite proizvode koji ne odgovaraju tipu vaše kože

Morate  utvrditi kom tipu pripada vaša koža  i prema  tome odabrati linijuproizvoda kojim ćete je tretirati. Proizvodi zamasnu kožu samo će iziritirati suvu i obratno. Ako želite da negujete kožu lica, učinite to na pravi  način!

3. Prečesto radite piling kože

Piling će ukloniti mrtve ćelije sa vaše kože i daće joj dodatni sjaj, ali ukoliko piling svakodnevno koristite, on će agresivno delovati na vašu kožu, izazvaće iritaciju i ona će biti suva. Neka vreme za piling bude jednom nedeljno, to će vašoj koži najviše prijati.

Pročitajte i…4 trika pomoću kojih ćete jutarnje beauty pripreme obaviti za manje od 10 minuta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA