Categories Lepota

7 beauty saveta za leto: Kako spremiti lice i telo za more u poslednjem trenutku

Mali, last minut beauty trikovi pred leto su dobrodošli i odmah ih delimo sa vama. Ako se plašite da ove godine ponovo niste krenuli na vreme s pripremama kože i tela za letnju sezonu i pojavljivanje na plaži u kupaćem kostimu, donosimo sve ono za šta nije prekasno i što možete da napravite u ovom foto-finišu uoči letovanja, kako bi izgledali i osećali se bolje.

1. PILING LICA I TELA

Nakon pilinga, postupka kojim uklanjamo mrtve ćelije kože, koža je glatka i spremna za dalju negu. Nebitno je da li koristite piling koji ste kupili ili onaj koji ste sami napravili. Piling nežno umasirajte u kožu i isperite mlakom vodom. Uklanjanje mrtvih ćelija omogućuje ravnomernije tamnjenje i bolje upijanje ostalih preparativnih sredstava. Nakon toga sledi obavezna hidratacija.

2. HIDRATACIJA LICA I TELA

Voda našu kožu čisti, učvršćuje i tonira, opušta i pospešuje dinamiku obnove ćelija. Gubitak vode u koži može biti uzrokovan mnogim faktorima, ali najčešće je uzrok UV zračenje. Unošenjem vode u organizam ne zadovoljavamo potrebe kože za hidratacijom, već samo omogućujemo normalan rad organizma i izmenu stvari. Kožu je potebno dodatno hidrirati losionima i mlekom za telo. Hidrirana koža je meka, nežna, glatka i napeta, ne peruta se i nema nikakvih tvrdih zadebljanja.

3. BETA KAROTEN

Alergiju na sunce sprečite pravovremenim uzimanjem beta karotena, bar mesec dana pre intenzivnog izlaganju suncu. Beta karoten možemo pronaći u obojanom voću i povrću. Pod obojano voće i povrće podrazumevaju se sve nijanse žute i narandžaste i tamnozelene. Preporučaju se namirnice kao što su mango, lubenica, španać, brokoli, a posebno šargarepa. Tu su još i dinja, kruška, jabuka, blitva, narandže, mandarine, kelj… Ukoliko se odlučite na uzimanje medicinskih napitaka, pripazite na to da je beta karoten dobijen iz prirodnih izvora i da nije sintetički.

 

4. DEPILACIJA

Dlačice ukolnite na vreme. Ako ste poželele da isprobate trajno uklanjane dlaka, sada je već kasno za takvu intervenciju. Takođe, nikako ne uklanjajte dlačica epilatorom ili voskom neposredno pre izlaganju suncu.

Depilacija šećernom pastom jedna je od najstarijih metoda uklanjanja neželjenih dlačica. Ujedno se smatra najdelotvornijom i najbezbolnijom metodom depilacije. 100 posto je prirodna, ne izaziva crvenilo, upalu i urastanje i ostavlja kožu dugotrajno glatkom. Prirodni sastojci, šećer, med i limun i hladan način upotrebe, idealni su za osobe sa osetljivom kožom, s proširenim venama i ispucalim kapilarama. Sugaring je tehnika depilacije koja dugoročno sprečava urastanja, upale i crvenila.

Nanošenjem paste u suprotnom smeru od rasta dlačica, pastu ‘guramo’ u poru odižući dlaku od kože. Ona mora obuhvatiti folikul dlake kako bi ju iščupali bez loma i na taj način sprečili urastanje i začepljivanje pore. Čupanjem folikula dlake osigurali smo dugoročno zdraviju kožu, manje začepljenih pora, manje iritacija u obliku crvenila, manje upala folikula i samim time manje uraslih dlaka.

Redovnom depilacijom šećernom pastom koren dlake slabi i dlačice se proređuju. Tretirati se mogu sva područja – lice, bikini, pazuh, ruke i noge. Šećerna pasta ne sadrži sastojke kao što su voskovi i smole čijim uklanjanjem skidamo sloj zdravih ćelija. Ona se lepi samo za dlačice, ne i za kožu, što tretman čini manje bolnim. Istovremeno odstranjuje suve i odumrle ćelije kože, radeći blagi piling.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA