Categories L&Z akcije, Lepota

Avon beauty razgovor: Zašto smo pričali baš o ovoj superinovativnoj kremi…

U susret Danu žena, zajedno sa kompanijom Avon u savršenom ambijentu restorana Homa upriličili smo druženje uz razgovor o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu – nezi, specijalno za čitateljke magazina Lepota i zdravlje. Dermatološkinja Tamara Maravić bila je tu za sva naša beauty pitanja o anti-age nezi kože. Imali smo priliku da probamo novu noćna kremu Anew Ultimate Infinite Effects, koja nas je oduševila! Prenosimo vam najupečatljivije detalje, i otkrivamo vam koja su tri saveta su ostavila najjači utisak na nas.  Pozivamo vas da pratite i dalje naš magazin, portal i društvene mreže, jer već imamo u planu nove, “must be there” beauty akcije.

 

Tokom živog razgovora o nezi zrele kože, koji su vodile dr Tamara Maravić, specijalista dermatovenerologije, Milica Savinšek, brand communication specialist kompanije Avon i naša zamenica gl. i odg. urednice Jasmina Ubiparip, izdvojilo se mnoštvo doktorkinih saveta. Beležimo sledeća tri:

Dr Tamara Maravić, specijalista dermatovenerologije
  1. Sa negom treba početi na vreme. Dešava se da kod nekih žena koža lica bolje izgleda u četrdesetima, nego u tridesetima, jer tek tada počnu da koriste negu koja ublažava znakove starenja.
  2. Koža počinje da gubi kolagen, jedan od njenih glavnih gradivnih elemenata, koji joj daje snagu i elastičnost, već nakon 25 godine. Dakle, već tada možemo početi da koristimo negu koja će pomoći da se gubitak kolagena uspori, tj. da se on obnovi.
  3. Korišćenje istog kozmetičkog proizvoda tokom dužeg perioda može dovesti do toga da se koža zasiti, te da usled toga oslabi njegovo dejstvo na našu kožu.

I pored savršeno aranžiranih delicija u kojima smo uživali, a po kojima je restoran Homa poznat, najjači utisak ostavila je jedna specijalna poslastica – beauty poslastica. Naime, pružila nam se prilika da budemo među prvima koji su isprobali novu Avonovu noćnu kremu Anew Ulitmate Infinite Effects. U elegantnoj, crno-zlatnoj bočici sa dozerom, ona privlači pažnju time što se sastoji iz dva dela: kreme broj jedan i broj dva. O čemu se, zapravo, radi?

Počnete sa noćnom kremom broj 1 i koristite je 7 noći”, objašnjava dr Maravić. “Ova krema sadrži Glyco+ kompleks, koji nežno pilinguje, hrani i priprema kožu za sledeću kremu. Posle pređite na noćnu kremu broj 2 narednih 7 noći. Ova krema sadrži SuperRetinol kompleks, koji umanjuje napredne znakove starenja.”

Više o ovoj kremi pisali smo i ovde.

Svaka učesnica Avon beauty razgovora imaće prilike da kod kuće detaljno isproba kremu

*Galeriju sa svim fotografijama možete pogledati ovde

Foto: Jakov Simović

Autor: J.U.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA