Categories Vesti

5 beauty saveta iz prve ruke

Priredila: Tatjana Jovanović
Priredila: Tatjana Jovanović

Kada su lepota i nega u pitanju često sam sama svoj majstor. Ko bi danas trošio novac na nešto što može i sam da uradi? Ipak, postoji nekoliko stvari koje je ipak bolje prepustiti stručnjacima.

 

 

 

Kosa. Koliko god bili vešti ili neko vama blizak, šišanje ostavite frizeru. Jednom davno sam poverila mami skraćivanje šišaka i dok je ona popravljala neravnine završila sam sa šiškama do pola čela, što nije bilo lepo za videti, a i trebalo je vremena da izrastu. Takođe, drastične promene boje kose nemojte raditi kod kuće sami. Možete se sami ili uz nečiju pomoć ofarbati proverenom bojom. Ipak, ako kao ja jednom prilikom pokušate da jako posvetlite kosu uz pomoć farbe i blanša, vrlo je verovatno da ćete i vi trčati kod frizera sa kačketom na glavi da se ne vidi gotovo drečavo narandžasta boja.

Obrve. Prvo čupanje obrva na mom licu izvršila je moja najbolja drugarica. Dve pretanke polukružne crte i ogroman razmak bio je krajnji rezultat. Dugo je trebalo da sve to izraste dok nisam sama pokušala da ih oblikujem. Taj put je bilo malo uspešnije, ali i dalje je sve to bilo vrlo nejednako. Od tada redovno posećujem kozmetičarku koja ih vrlo detaljno i lepo oblikuje, a to sve košta kao jedna čokolada, koju nisam ni morala da pojedem.

Lice. Svaka devojka ili žena koja drži do negovanog izgleda redovno čisti lice. Pilinge i maske za lice volim da pravim sama i uspešno se snalazim u tome. Ipak, kad god sam imala ozbiljniji problem, poučena lošim iskustvima drugih, nisam sama ništa dirala već sam odlazila kod dermatologa. Obolelu kožu nipošto ne treba sami da lečite i da na svoju ruku kupujete preparate.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Zubi. Ne spadam u srećnike sa prirodno belim zubima, odnosno toliko belim zubima koliko bih želela i zbog toga sam kupila kućnu varijantu izbeljivanja zuba. Rezultat je bio dobar na izgled, ali oštetila sam zubnu gleđ i počela da osećam peckanje pri konzumiranju hladne ili tople tečnosti. Nije bilo prijatno, ali srećom vremenom prođe. Savet je da ne verujete uvek preporukama i reklamama, već da se obratite stomatologu koji će vas uputiti u najbolji metod za vaš kvalitet zuba.

Masaža. Svako ko mi je blizak me je barem jednom izmasirao po leđima jer se uvek žalim na bol, sve dok jednom prilikom, upravo od te dvominutne masaže, taj bol nije postao izuzetno oštar. Sada to prepuštam stučnom, naglašavam, stručnom, a ne priučenom licu, koje tačno zna kako da otkloni svaki bol, a bogme vas i relaksira. Sve u svemu, ukoliko niste dovoljno vešti ili ukoliko vam ne ide učenje sa You Tube kanala, nemojte raditi ništa na svoju ruku. Neke stvari, kao što je šminkanje, sređivanje noktiju, uvijanje kose i slično se mogu naučiti, dok neke ipak ne pokušavajte sami.

Tatjanine tekstove čitajte na blogu We Rock Fashion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA