Categories Fitness, Lepota

FITNES IZAZOV: 30 dana do fit figure

Iskoristite godišnji odmor da svoju figuru dovedete do savršenstva (Važna napomena: Mi pod savršenstvom podrazumevamo najbolju verziju sopstvene figure, a nikako nerealne, spolja nametnute, standarde  lepote.) U tome vam svakako može pomoći jednomesečni fitnes program, koji je za L&Z čitateljke pripremila fitnes trener Jelena Đukić

Nakon što ste odlučili da se vratite u formu, često zna da obeshrabri pitanje odakle početi. Za dobar start potrebno je imati plan! A cilj ovog fitnes programa upravo je taj da obezbedi dobro strukturiran jednomesečni plan vežbanja usmeren na oblikovanje tela pred leto. U toku ovog programa svakodnevno se pojačava broj i intenzitet aktivnosti, tako što se naizmenično smenjuju vežbe snage, kardio treninzi i dani odmora. Međutim, kao i kod svakog fitnes programa, rezultati neće biti vidljivi ukoliko ga se u potpunosti ne budete pridržavali. Stoga, ostanite motivisani, držite se ovog plana i radujte se svojoj novoj seksi liniji!

”Pre nego što počnete s bilo kakvim treningom, veoma je važno da prethodno uradite vežbe zagrevanja kako biste smanjili rizik od povreda u toku treninga. Kao zagrevanje može vam poslužiti džogiranje, tj. trčanje u mestu u trajanju od 10 minuta”, savetuje Jelena.

Bočni iskorak

Stanite uspravno, stopala postavite u širinu ramena, ruku opruženih pored tela. Iskoračite, spustite koleno pod uglom od 90 stepeni, prebacujući težinu tela na tu nogu. Prilikom iskoraka u stranu istovremeno savijte ruke u zglobu lakta. Zatim se naglo odgurnite u početni položaj. Sve ponovite u drugu stranu.

Čučanj thruster

Stanite u raskoračni stav, u širini ramena. Spustite se u čučanj, a zatim se vratite u početni položaj.

Zadnji iskorak

Iskoračite levom nogom unazad, a drugom nogom se odgurnite u uspravni stav i, nespuštajući nogu, podignite je savijenu u kolenu ispred sebe uvis, dok u isto vreme opružate
ruke iznad glave. Ponovite sto s iskorakom desnom nogom unazad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA