60 sekundi za vežbu koja vredi više od 100 trbušnjaka!

SHARE

Trbušnjaci su mnogima najmrskija vežba, a opet svi bi hteli ravan i čvrst stomak. Srećom, stručnjaci za fitnes pronašli su rešenje koje, tvrde, zamenjuje čak 100 trbušnjaka. Reč je o statičnoj vežbi, izdržaju, u kojem sva težina tela leži na dlanovima i nožnim prstima, a telo je ravno poput daske.

Guliver/thinkstock
Guliver/thinkstock

Pri izvođenju ove vežbe telo se ne sme pomaknuti ni milimetar. Izdražaj je put do ravnog i čvrstog stomaka, ali i do bezbolnih leđa jer jaki trbušni mišići pružaju potporu. Izvodite li ovu vežbu nekoliko puta nedeljno do deset minuta postići ćete bolje rezultate nego da napravite 100 trbušnjaka.

Kako da izvodite vežbu?

1. Pritisnite ruke i kolena o pod tako da su vam zglobovi u ravni s ramenima, a leđa ravna. Pogled podignite oko 30 centimetara ispred sebe. Nos treba biti uperen prema podu, a potiljak paralelan sa plafonom.

2. Ispružite desnu nogu prema nazad tako da su prsti savijeni, a zatim ispružite i levu nogu. Težina tela treba da u potpunosti leži na rukama i nožnim prstima.

3. Stisnite ceo središnji deo tela i zadržite 20 do 60 sekundi.

Pročitajte i…Čvrst, ravan, zategnut stomak? Onda ne smete nikada kršiti ove “zakone”
4. Odmorite se. Spustite kolena na pod i sedite na pete tako da se palčevi dodiruju dok su kolena razdvojena. Spustite se do bedara, sa čelom lagano dodirujući pod. Ruke ispružite ispred sebe i opustite se.

5. Ponovite. Napravite tri ponavljanja vežbe. Kada izvođenje vežbe postane lakše, produžite vreme izdržaja na više od 60 sekundi.


Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

 

1 komentar

Ostavite komentar