Categories Lepota

Kako da se uz pomoć joge rešite celulita

Verovali ili ne, joga vam može pomoću u borbi protiv celulita. Donosi povećanu gipkost, koža postaje elastičnija i blistavija, mišići se definišu i povećavaju. Uz to, poboljšava celokupnu muskulaturu tela i jača imuni sistem.

Od nekoliko poza koje su dobre za ovu svrhu, jedna je najefikasnija. Potrebno je da je svakodnevno praktikujte oko 20 minuta kako biste za kratko vreme vidno popravili stanje. Vežbu morate da radite smireno, kontrolisano i što je sporije moguće, a rezultati su vidljivi već za mesec dana.

Evo kako se vežba izvodi: zauzmite stav uskog raskoraka, stavite ruke na kukove, desnu nogu savijte u kolenu i podignite je unazad prema gore. Laganim pokretima, dvadeset puta gurnite petu prema gore. Kada završite s podizanjem pete prema gore, desnom rukom se uhvatite za desni skočni zglob. Povucite nogu što više prema gore, istovremeno podižući gornji deo tela i levu ruku u vis. U tom položaju ostanite dvadesetak sekundi (uz to i pravilno dišite). Zatim se vratite u početni položaj i vežbu ponovite i na drugoj nozi.

 

Pročitajte i … Jednostavne vežbe koje možete da radite dok gledate TV

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA