Categories Kosa

Frizer Vladimir Simić kaže – na kosi će se nositi “voće” i “bombone”

Vladimir Simić, jedan od vodećih beogradskih frizera, ispričao nam je koje će boje kose, ovog proleća i leta, imati devojke i žene koje su uvek u trendu.

Piredila: Brankica Treskavica

Verovatno zato što su oni koji diktiraju hair stilove želeli da budu šaljivi, boje kose su dobile imena po voću. Biće veoma zastupljena boje pomorandže i jagode tj. nijanse koje “vuku” na crveno i narandžasto zlatno. Naravno, plava nikad ne izlazi iz mode, samo se menjaju njeni tonovi – ledeno plavu, koja je bila aktuelna do nedavno, zamenila je ona koja podseća na tamni šećer. Znatno je toplija i od nijansi koje su bile moderne prethodnih godina.

Foto: Arhiva Vladimira Simića

Na fotografiji vidite kako ova nijansa može da lepo izgleda i ako se tako oboje samo šiške. Uzgred, šiške su se vratile na velika vrata. Reč je o tzv. dubokim šiškama, koje dopiru do trepavica. Kad kažemo duboke šiške mislimo na one u koje je uključeno veoma mnogo kose, gotovo od polovine glave. Ovakve šiške su male mnoge manekenke, koje su radile fashion week-ove u svetskim metropolama.

Foto: Pixabay

Već drugu sezonu forsiraju se dugine boje ili slatke boje lizalica, koje su kao stvorene za devojke sklone ekstravaganciji. To su puder roze, zelena, ljubičasta, drečavo narandžasta ili crvena… Do pre dva meseca jednu od tih boja imala je Sara Jovanović, a sada čak nekoliko nijansi možete videti na Elli Dvornik. Mislio sam da će ovaj trend kratko trajati, jer neće biti prihvaćen, ali ispostavilo se da sam pogrešio.
Budući da se ove boje ispiraju više od standardnih, za kosu duginih boja proizvedeni su posebni šamponi, sa fiksatorima. Da bi se dobila neka od ovih nijansi, kosa mora da bude maksimalno posvetljena. Kad bi došla žena s prirodnom bojom i poželela neku od ovih boja, morali bismo da prethodno kosu potpuno izblajhamo.

Pročitajte i… Dobro ste čule – mini val se vraća u modu! 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA