Categories Kosa

Kako da uklonite neugodan miris iz kose?

Svakome se dešava da usled nedostatka vremena i mnoštva obaveza ne stiže da opere svoju kosu. Kako ona luči razna ulja, svima se kosa pre ili kasnije zaprlja i počne da ispušta neugodne mirise. Osim toga, nekada se, pak desi da nakon ludog izlaska kosa poprimi miris duvana, te i tu nastaje problem. Imamo rešenje za to! Predstavljamo vam nekoliko saveta kako da se izborite sa ovom situacijom.

Hladan tretman

Ukoliko nemate mnogo vremena, prva pomoć može biti vaš fen koji ćete, najpre, podesiti da duva hladan vazduh. Nagnite se unapred, prebacite kosu i dobro je protresite i “prosušite”. Neugodni miris neće potpuno nestati, ali ćete biti zadovoljni rezultatom.

Šampon za suvo pranje

Šamponi u prahu nakon kojih ispiranje vodom nije potrebno, imaju sastojke koji upijaju neugodne mirise i osvežavaju kosu. Ne bi bilo loše da nabavite ovaj preparat i držite ga u svom kupatilu. Nikada se ne zna kada će vam zatrebati.

Parfem

Poprskajte njime kosu, a zatim se češljajte. Alkohol iz parfema će smanjiti neugodan miris. Iako neće biti savršeno kao kada operete kosu, definitivno će biti bolje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA