Categories Kosa

Napravite regenerator za kosu od maslinovog ulja

Želite da se zauvek oprostite od suve i ispucale kose? Želite da vaša kosa bude sjajna, meka i svilenkasta? Imamo rešenje.

Maslinovo ulje blagotvorno deluje na kosu, kožu i celokupan izgled. Bogati, hranjivi sastojci čine ovo ulje idealnim sredstvom za negu kose.

Iako se možda na prvo spominanje maslinovog ulja setite kuvanja, boca ovog ulja u vašem kupatilu održaće kosu snažnom, sjajnom i zdravijom. Bilo da ga koristite kao regenerator, tretman vrućim uljem ili kao proizvod za završno oblikovanje kose, maslinovo ulje zaista ima blagotvorno dejstvo.

Stavite vrlo malu količinu maslinovog ulja na dlan, pa protrljajte dlanove da bi se jednoliko namastili i zasjajili. Sada to utrljajte na delove kose gde je najpotrebnije, npr. na vrhove. Štedljivo rasporedite ostatak po drugim mestima na kosi, ali izbegavajte koren kose. Ostavite 10 minuta da bi kosa upila koliko joj je potrebno, a zatim pročešljajte i oblikujte frizuru. Kosa će upiti ulje, što će definisati kovrdže i dati težinu laganoj kosi.

Kako da napravite regenerator za kosu od maslinovog ulja?

Za vrlo suvu kosu nanesite 2 kašičice maslinovog ulja od korena kose do vrhova. Namočite peškir u vrlo vruću vodu, iscedite ga i omotajte oko glave u obliku turbana, pa ostavite 30 minuta. Nakon 30 minuta šamponirajte i isperite kosu kao inače i oblikujte frizuru. Ovo će vam regenerisati kosu iz dubine, te joj dati mekoću i sjaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA