woman-with-bad-hair

Ne sećate se koliko dugo imate istu presu za kosu? Da li je koristite svake nedelje? Imate li ispucale krajeve? Ako ste odgovorili potvrdno na ova pitanja, trebalo bi da promenite svoje navike sa ispravljenjem kose.

Naime, većina žena ispravlja kosu redovno, nakon svakog pranja, iako su svesne da to dovodi do ispucalih krajeva i gubljenja sjaja. Ipak, ispravljanje kose presom ne mora obavezno da bude loše po vašu kosu.

Najkvalitetnije prese treba da potraju do 10 godina, ali ukoliko je vaša starija od 5, vreme je da nabavite novu. U obzir dolaze samo keramičke koje imaju mogućnost podešavanja temperature, jer je na taj način možete prilagoditi svom tipu kose.

Ako imate oštećenu ili farbanu kosu, ne zagrevajte presu na više od 150 stepeni, za normalnu kosu granica je 200 stepeni, a gustu i i kovrdžavu kosu možete ispravljati i na nešto većim temperaturama.

Takođe, profesionalni frizeri preporučuju da korisite proizvode koji štite kosu od toplote, ali pazite da ga ne nanosite previše blizu korena kose, da ne bi izgledala masno.

Prethodna slika
Sledeća slika

Često se pitamo šta to određuje našu pojavu i utisak koji ostavljamo na druge ljude. Često, takođe, u naletu neraspoloženja pokušavamo da se ''kamufliramo''...