Categories Kosa

Pitali smo frizere – kako ispraviti lokne, a kako “naterati” kosu da brže raste?

Kad svakog dana kontatirate sa vrhunskim šminkerima, dermatolozima, kuvarima, dizajnerima… mnogo toga naučite. Danas su naši učitelji poznati beogradski frizeri.

Foto: Pixabay

Od Milana Sarića smo saznali šta su protektori: Ne tako davno, bilo je nezamislivo istovemeno bojiti kosu i negovati je. Zahvaljujući sprecijalnim protektorima, danas radimo upravo to. Stavljajući ih u bilo koji preparat (boja, blanš…) kosa dobija zaštitnika tokom tretiranja. Protektori, praktično, hemijski zatvaraju dlaku, da kasenije ne bi pucala. Ovi tretmani mogu da se rade i samostalno, kada želimo da kosi pružimo vrhunsku negu. Nije teško pretpostaviti da je reč o proizvodima vrhunske tehnologije, a svakog dana se u svom salonu uveravam u njihovu delotvornsot.

Saša “Amboars” nas je podsetio kako možemo da ubrzamo rast kose: Kada se preseče dlaka, vidi se da je šuplja. Budući da je kosi za normalan rast neophodan kiseonik, potrebno je da svakih pet-šest nedelja “otvaramo” krajeve tj. da je šišamo. U tom slučaju ne samo da će brže rasti, već neće “cvetati”. Mnoge devojke, koje žele da puste kosu, greše što se ne šišaju i više od pola godine. Tada dlaka lišena kiseonika “procveta”, pa sve što je u međuvremenu poraslo mora da se ošiša, kako bi se došlo do zdravog dela vlasi.

Foto: Pixabay

Budući da je čovek čudno biće, pa uvek hoće ono što nema, često pročitamo pitanje – kako da ispravim lokne? Boban Ćirić nam je objasnio kako to možemo da uradimo: Ako želite da je ispravite kod kuće, najjednostavnije je da je isfenirate, ali problem je što žene obično fen suviše približe kosi, pa je “izgore”. Dodatni problem je što ne mogu da je isprave pri korenu, a kad se feniraju “na ravno” ne žele volumen. Sve to efikasno rade razne prese, ali one, zbog termičkog efekta, oštećuju kosu. Po mom mišljenju, najjednostavnije je kupiti četku koja sama rotira, koristiti je za feniranje, pri čemu treba ići na najmanju temperaturu vazduha. Trajnog ispravljanja kose bez hemijskih preparata nema, jer se sve – u suštini – svodi na proces suprotan mini valu. Postoje šamponi koji olakšavaju ispravljanje kose i tzv. strejtneri, koji omekšavaju dlaku, pa se lakše ispravlja.

Pročitajte i…  Sve što vašoj koži treba, ako ste u tridesetim godinama  

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA