Categories Kosa

Sedam saveta za sjajnu i zdravu kosu

Da bi vam kosa bila lepa i zdrava, uprkos hemijskom tretiranju i čestoj izloženosti uticaju toplotnih aparata, morate o njoj stalno da vodite računa. Čak i zdrava kosa zahteva mnogo pažnje, a kamoli oštećena, tanka i iskrzana. Poslušajte ove dragocene savete za negu i održavanje vlasi.

@luxyhair

REDOVNO SKRAĆUJTE KRAJEVE Idealno bi bilo da na svake 3-4 nedelje pomalo skratite krajeve. Ako niste u mogućnosti češće, možete to činiti i na svakih 6-8 nedelja. U svakom slučaju, nemojte čekati da vam kosa izraste, pa da skraćujete po nekoliko centimetara. Redovnim skraćivanjem kosu ćete stalno održavati neoštećenom, jer ćete preduprediti stanjivanje ili cvetanje krajeva.

ZA OBLIKOVANJE KORISTITE RUKE Kad uvijete kosu pomoću prese, figaroa ili viklera, uvek je malo rastresite prstima. Talasi i lokne tako će izgledati prirodnije i prstima ćete ih „raščešljati“ taman koliko treba. Četka, osim što može da pokvari teksturu, mogla bi i da pokida zamršene krajeve.

ISPERITE KOSU HLADNOM VODOM Zdrava kosa obično je sjajna. Ako želite da postignete blistavost, nakon ispiranja regeneratora, kosu još jednom isperite hladnom vodom, kako biste zatvorili kutikulu i na taj način pomogli da sastojci iz regeneratora, koji obnavljaju vlas, ostanu u dlaci. Naravno, preporučujemo da kosu ispirate prebačenu preko glave, kako hladna voda ne bi imala mnogo dodira sa samom glavom. U svakom slučaju, ispiranje hladnom vodom ne treba da traje dugo.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA