Categories Kosa

Top 3 balzama za kosu

Balzam  je jedan od tri najvažnija koraka osnovne nege kose. Veoma je važno da izaberete onaj koji odgovara vašem tipu kose, kao i da vam obezbedi neophodnu hidrataciju. Pogrešno se misli da balzam u potpunosti zamenjuje masku, ali namena ovih prozvoda je veoma različita.

Foto: Instagram/luxyhair

Šta treba znati o balzamu?

Balzam ili regenerator je prilagođen za svakodnevnu negu kose, odnosno, ukoliko svaki dan perete kosu, pa vam je potrebno nešto da nanesete na nju kako bi je lakše raščešljali. Kombinacija sastojaka u balzamu spojena je tako da se ne zadržava preterano dugo u kosi, upravo iz razloga da bi balzam bio što ,,nežniji” i da bi se već sutradan mogao ponovo koristiti. Na kosi se obično drže 1-5minuta, tek toliko dok kosu raščešljate. Balzami vam neće preterano negovati kosu, naročito ako je vaša kosa farbana, oštećena peglanjem i feniranjem, blajhana itd. U tu svrhu morate koristiti nešto jače i koncentrovanije, a to je pakovanje (maska).

U potrazi za pravim balzamom, ova tri su mi se do sada pokazala kao najbolja!

Pročitajte i…Tri šampona za negu kose koji su mi zaista pomogli

Kerastase Elixir Ultime

Kerastase
Kerastase

Posle upotrebe kosa je lagana, sjajna, svilenkasta i negovana. Sadrži arganovo ulje. Neguje ispucale krajeve i štiti ih. Najviše mi se svideo osećaj lakoće u kosi, lako raščešljavanje  i predivan miris!

4 komentara

  1. Nivein regenerator sam koristila i veoma je dobar,posebno volim miris,mirise mi kosa sve do sledeceg pranja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA