Categories Lice

10 zlatnih mejkap zapovesti

mejkap zapovesti

1. Uvek uradite piling. Prirodnim perutanjem izumrelih slojeva kože, skida se i šminka.
2. Ujutro uvek obezbedite dovoljno vremena za kompletan proces šminkanja kako ne biste morali da popravljate mejkap tokom dana.
3. Nanesite osnovu – za usne je to olovka, za kapke tečni puder ili korektor, a za lice podloga.
4. Imajte stabilnu ruku. Mnogi dugotrajni preparati se suše i fiksiraju na koži već nakon nekoliko sekundi. Zato nije preporučljivo da ih nanosite na lice u taksiju!
5. Koristite manje količine preparata, ali ih nanesite u više slojeva. To pravilo odnosi se na tečni puder, ruž i lak za nokte. Uvek je bolje staviti bilo koji mejkap preparat u manjoj količini, u nekoliko slojeva, nego u jednom debelom sloju.
6. Uzmite četkicu. Tako ćete sprečiti nagomilavanje preparata na koži i omogućiti ravnomerno nanošenje.
7. Izbegavajte kreme, osim ako imate izuzetno suvu kožu, jer se senke i rumenila lako razlivaju po koži.
8. Koristite pudere, senke i rumenila u prahu. Translucentni puder fiksira podlogu za mejkep i korektor na koži, ali ga nikada nemojte nanositi preko ruža ili oko očiju (zbog sitnih bora).
9. Prilikom fiksiranja mejkapa, nemojte da utrljavate translucentni puder, nego ga pritiskajte, kako ne biste razmazali boje na licu.
10. Naglasite oči, a ne usne. čak i najbolji ruž izbrisaće se sa usana mnogo ranije nego mejkap sa očiju. Za specijalne večernje izlaske, odlučite se za “smokey eye” izgled.

Autor: Life Contet, M.K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Takođe zanimljivo!