Categories Lice

Do savršenog manikira u devet koraka

Iako nam odlazak na manikir može predstavljati sjajan način da se odmorimo i opustimo, to nam može oduzeti mnogo vremena i novca. Ako vam je dosta odlaska u salon uz malo truda i zahvaljujući ovim savetima, vaše ruke i nokti mogu dobiti sjajan tretman i kod kuće. 

1. Skinite lak sa noktiju, ako ga imate. Najbolje je da koristite uljane skidače laka, koji ne sadrže aceton i neće oštetiti vaše nokte.

2. Skratite nokte makazicama ili grickalicom na dužinu koju želite i potom uzmite turpiju. Turpijajte nokte u jednom pravcu, a ne naizmeničnim pokretima gore-dole ili levo-desno, i to od ivice nokta ka sredini. Potom turpijom za poliranje omekšajte krajeve i površinu nokta.

3. Omekšajte zanoktice uljem ili kremom za ruke i potom ih štapićem za zanoktice lagano gurajte prema nazad. Zanoktice štite nokte od bakterija i čine ih mekim, pa ne bi trebalo da ih sečete.

4. Uklonite mrtve ćelije i povratite vlažnost kože uz pomoć pilinga za ruke. Temeljno operite ruke nakon toga i pobrinite se da štapićem uklonite eventualne ostatke preparata ispod noktiju.

5. Ojačajte nokte i omekšajte kožu pomoću kreme za jačanje noktiju koju ćete naneti na svaki nokat, ali i na unutrašnje i spoljašnje delove šake. Dok razmazujete kremu, masirajte ruke – neka ova mini masaža ruku malo potraje.

6. Nanesite prvi sloj bezbojnog laka. Ovaj sloj hidrira i štiti nokte. Sačekajte oko dva minuta dok se osuši, pa potom nanesite sledeći sloj.

7. Pažljivo nalakirajte nokte u željeni lak u boji. Sloj bezbojnog laka koji ke već na noktima olakšaće vam zadatak da savršeno prekrijete površinu nokta. Ukoliko želite, možete naneti još jedan sloj laka u boji, posebno ako se radi o svetlijim lakovima.

8. Poslednji korak je nanošenje poslednjeg sloja, koji treba da štiti lak na noktima kako se ne bi iskrzao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA