Kupite ruž za usne i – uštedite!

15.03.2012 u 18:00 časova Nema komentara

Iako je poznato da nam šoping popravlja raspoloženje, sreća koju osetimo je samo kratkotrajna, jer kada vidimo da nam nije ostalo skoro ništa novca na bankovnom računu ponovo padnemo u depresiju.

 

Ipak, to ne mora da znači da treba u potpunosti da se odreknete šopinga. Jednostavno morate pronaći način da skupe stvari zamenite jeftinijim.

Na primer, sledeći put kada poželite da se počastite haljinom, cipelama ili komadom nakita, umesto u butik otiđite u prodavnicu kozmetike i kupite ruž za usne. Parola “Ako izgledam dobro, osećam se dobro” i te kako je istinita, pa vam i običan ruž može pomoći da popravite raspoloženje.

U ekonomiji postoji čak i termin “Efekat karmina”, koji označava pojavu u vreme ekonomske krize kada naglo skoči prodaja ruževa a usne. To se objašnjava činjenicom da žene imaju mnogo manje novca koje mogu da troše na svoj izgled i ulepšavanje, pa se odlučuju za karmin kao najisplativiji proizvod.

Podelite sa nama: na čemu vi štedite i kojih proizvoda ste morali da se odreknete?

Ključne reči: , ,
Sviđa mi se (Nema glasova)
Loading ... Loading ...
Povezane vesti:

Ostavite komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.