Masaža – za zdraviju kožu lica

26.02.2012 u 22:00 časova Nema komentara

Ukoliko imate oštećenu kožu lica ili jednostavno želita da joj pružite dodatnu negu, nisu vam potrebni skupi preparati i tretmani. Isprobajte masažu lica, koju možete da uradite i kod kuće i koja vam neće oduzeti mnogo vremena, a može da uspori starenje kože i da je učini zdravijom.

Masaža zapravo predstavlja vežbanje kože. Prljavština na koži lica ne može se u potpunosti otktkloniti samo redovnim čišćenjem, već i masiranjem kože, jer ćete na taj način otvoriti pore i na taj način smanjiti pojavu akni i bubuljica, a uz to poboljšaćete cirkulaciju i osloboditi se stresa.

Dovoljno je da nanesete odgovarajuću količinu kreme ili ulja za masiranje na kožu i da pravite pokrete celim dlanovima. Ne koristite samo prste, već se potrudite da jednim pokretom zahvatite što veću površinu. Takođe, nemojte štedeti na kremi – masaža neće imati nikakvog uticaja ukoliko sama koža bude pružala otpor.

U zavisnosti od tipa kože odredite i koliko ćete često masirati lice. Oni sa problematičnom kožom trebalo bi svakodnevno da rade tretmane, ali tokom kraćeg vremenskog perioda, dok bi normalnu kožu lica trebalo masirati svaka 3-4 dana.

Ključne reči: ,
Sviđa mi se (1 glasova)
Loading ... Loading ...
Povezane vesti:

Ostavite komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.