Categories Lice

Masaža – za zdraviju kožu lica

Ukoliko imate oštećenu kožu lica ili jednostavno želita da joj pružite dodatnu negu, nisu vam potrebni skupi preparati i tretmani. Isprobajte masažu lica, koju možete da uradite i kod kuće i koja vam neće oduzeti mnogo vremena, a može da uspori starenje kože i da je učini zdravijom.

Masaža zapravo predstavlja vežbanje kože. Prljavština na koži lica ne može se u potpunosti otktkloniti samo redovnim čišćenjem, već i masiranjem kože, jer ćete na taj način otvoriti pore i na taj način smanjiti pojavu akni i bubuljica, a uz to poboljšaćete cirkulaciju i osloboditi se stresa.

Dovoljno je da nanesete odgovarajuću količinu kreme ili ulja za masiranje na kožu i da pravite pokrete celim dlanovima. Ne koristite samo prste, već se potrudite da jednim pokretom zahvatite što veću površinu. Takođe, nemojte štedeti na kremi – masaža neće imati nikakvog uticaja ukoliko sama koža bude pružala otpor.

U zavisnosti od tipa kože odredite i koliko ćete često masirati lice. Oni sa problematičnom kožom trebalo bi svakodnevno da rade tretmane, ali tokom kraćeg vremenskog perioda, dok bi normalnu kožu lica trebalo masirati svaka 3-4 dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA